VSADKI

KO NASMEH ZOPET DOBI SMISEL.

Zobni vsadek nadomesti korenino manjkajočih zob. Ne glede, če gre za enega ali več zob – nasmeh je zopet popoln.

Vsadki

Implantologija je v današnjem času ena pomembnejših vej zobozdravstva. Implantat ali zobni vsadek je nadomestek zobne korenine in nadomesti enega ali več izgubljenih zob, in sicer tako, da se zraste (oseointegrira) z okoljno kostjo. V naši ordinaciji uporabljamo priznani švicarski implantološki sistem Straumann.

KAKO LAHKO POMAGAMO?

VRSTE ZDRAVLJENJA Z VSADKI

Nadomeščanje zoba

Ob izgubi enega ali več zob lahko nastale vrzeli nadomeščamo z vstavitvijo implantatov. Prednost tovrstne oskrbe je, da ni potrebno brusiti sosednjih zob, ki jih sicer potrebujemo kot nosilce mostovnih konstrukcij. Implantat oziroma krona na implantatu je samostojna enota, ki omogoča pacientu dostopno čiščenje kot sicer pri naravnih zobeh. Pogoj za implantacijo so odsotnost določenih splošnih zdravstvenih stanj pacienta, zdravi sosednji zobje in obzobna tkiva ter primerno kostno ležišče. Ob natančnem kliničnem pregledu in CBCT diagnostiki vam predstavimo načrt implantacije in kasnejše protetične nadgradnje.

Nadomeščanje večih zob v zobni vrsti

Kadar v zobni vrsti manjka več zaporednih zob, se lahko vrzel oskrbi z mostičkom na implantatih. Pogoj za implantacijo so odsotnost določenih splošnih zdravstvenih stanj pacienta, zdravi sosednji zobje in obzobna tkiva ter primerno kostno ležišče. Ob natančnem kliničnem pregledu in CBCT diagnostiki vam predstavimo načrt implantacije in kasnejše protetične nadgradnje.

Reševanje popolne brezzobosti

V primerih popolne brezzobosti v eni ali obeh čeljustih, lahko pacientom pomagamo do večje kakovosti nošenja totalnih protez, z izdelavo le-teh s sidranjem na implantatih. Običajno se implantira dva do štiri zobne vsadke (implantat) v posamezni čeljusti. Ugotovili so, da je kakovost življenja pri brezzobih pacientih izboljšana pri oskrbi pacientov s protezami na zobnih vsadkih, v primerjavi s pacienti, ki nosijo običajne totalne proteze.

Kako ravnati po posegu?

Pripravili smo navodila, s katerimi boste zmanjšali možnosti komplikacij po posegu. V primeru dodatnih vprašanj ali težav nas kontaktirajte.

FAQ

ZA
RADOVEDNE

ZA RADOVEDNE

Naročite se na pregled.