Odprto 7:00 - 20:30
:
:
Odprto 7:00 - 20:30
:
:

PROTETIČNA OSKRBA

ZOBJE, KOT BI JIH IMELI ŽE OD NEKDAJ.

Z zobnimi protezami nadomeščamo izgubljene zobe in rešujemo težave tistih, ki so utrpeli poškodbe.

Protetična oskrba

Eno izmed glavnih področij zobozdravniškega dela je protetična oskrba pacientov. Nudimo tako fiksnoprotetične kot snemnoprotetične rešitve.

KAKO LAHKO POMAGAMO?

VRSTE PROTETIČNEGA ZDRAVLJENJA

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Totalne in delne zobne proteze

Ob popolni brezzobosti izdelamo totalne snemne proteze iz visoko kakovostnih materialov. Ob delni brezzobosti se izdelajo delne proteze, ki sidrajo na obstoječih zobeh in so lahko povsem neopazne, brez vidnih kovinskih zapon ali naslonk.

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Snemne proteze na implantatih

V primerih popolne brezzobosti v eni ali obeh čeljustih lahko pacientom pomagamo do večje kakovosti nošenja totalnih protez, z izdelavo le teh s sidranjem na implantatih. Običajno se implantira dva do štiri zobne vsadke (implantat) v posamezni čeljusti. Ugotovili so, da je kakovost življenja pri brezzobih pacientih izboljšana pri oskrbi pacientov s protezami na zobnih vsadkih, v primerjavi s pacienti, ki nosijo običajne totalne proteze. Prednost takšnih protez je, da jih pacient sname, očisti področja okrog zobnih vsadkov in vstavi nazaj. Ob dobri ustni higieni omogočajo dolgotrajno, funkcionalno in estetsko rešitev.

FIKSNA PROTETIČNA OSKRBA

Keramični inlay, onlay

Keramični inlay, onlay ali laboratorijska zalivka, je protetična rešitev močno poškodovanih zob, kjer v laboratoriju na podlagi odtisa (scana) preostalega zoba zobotehnik izdela natančno prilegajoč protetični izdelek. Izdelani so lahko iz keramike ali kompozita.

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Luske

S porcelanskimi luskami v relativno kratkem času omogočimo pacientu estetsko rešitev za njegov nasmeh. Za polnoporcelanske luske se odločamo zaradi različnih razlogov, kot so zabarvanja zob, zobne morfološke (oblikovne) nepravilnosti, poškodb … Gre za poseg, ki je minimalno invaziven, v nekaterih primerih zobne površine niti ni potrebno obrusiti.

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Polnokeramične prevleke in mostički

Zobne prevleke in mostički nadomeščajo manjkajoče ali poškodovane zobe/dele zob. Narejene so iz keramike – cirkona, poleg estetskih razlogov so namenjene tudi vračanju izgubljene funkcionalnost vašemu nasmehu.

FAQ

ZA
RADOVEDNE

ZA RADOVEDNE

Kovinsko-keramična prevleka ima kovinsko ogrodje, ki je pokrito s tanko plastjo keramike. Zaradi zagotavljanja zadostne debeline materiala – tako kovine kot keramike, je potrebno obrusiti več zobovine. Estetsko je tudi kovinsko-keramična prevleka zaradi kovinskega ogrodja manj zadovoljiva in le stežka dosežemo vse estetske elemente naravnega zoba. Še vedno pa se kovinsko-keramične konstrukcije izdeluje pri obsežnejših primerih brezzobosti, v kombinaciji s snemnimi protezami…, ker prenesejo večje sile obremenitve.

Naročite se na pregled.

Naročite se na pregled

Naročite se na pregled

Intraoralni skener

Digitalno zobozdravstvo s pomočjo intraoralnega skenerja (3Shape TRIOS) je natančnejše, izognemo se napakam, ki nastajajo pri klasičnem odtiskovanju, poleg tega je postopek prenosa stanja pacientovih zob do zobotehničnega laboratorija hitrejši in bolj udoben za pacienta. Uporablja se v diagnostiki, pri načrtovanju v protetiki, pravzaprav pa je to sodobna različica klasičnega odtiskovanja z odtisnimi masami.

CAD-CAM zobotehnični laboratorij

Zaradi tesnega sodelovanja med zobozdravniki in zobotehnikom se vsakemu pacientu posebej prilagodimo in zanj izdelamo unikaten izdelek, ki bo funkcionalno in estetsko prilagojen. Ponašamo se z najsodobnejšimi napravami in materiali, ker se zavedamo, da je le najboljše dovolj dobro za vas.

Sodelovanje zobozdravnika z zobotehnikom se prične z digitalnim odtisom zoba pred oskrbo. Na ta odtis v laboratoriju virtualno oblikujemo zob, ter ga izluščimo v rezkalni enoti iz izbranega materiala (CAD-CAM tehnologija). V našem laboratoriju uporabljamo 3Shape program za oblikvanje fiksnih protetičnih nadomestkov. Izdelek iz rezkalne enote se vstavi v peč, v kateri pri temperaturah do 1550 stopinj dobi končno trdnost. Za dokončanje izdelka in prilagoditev pacientovim specifičnim lastnostim uporabimo še glazuro in barve, ki protetičnemu nadomestku dajo končni izgled. Tehnologija se uporablja pri fiksni protetiki (luske, polnoporcelanske prevleke, mostički, inlay, onlay, začasne prevleke, izdelava kron na implantatih).