PROTETIČNA OSKRBA

ZOBJE, KOT BI JIH IMELI ŽE OD NEKDAJ.

Z zobnimi protezami nadomeščamo izgubljene zobe in rešujemo težave tistih, ki so utrpeli poškodbe.

Protetična oskrba

Eno izmed glavnih področij zobozdravniškega dela je protetična oskrba pacientov. Nudimo tako fiksnoprotetične kot snemnoprotetične rešitve.

KAKO LAHKO POMAGAMO?

VRSTE PROTETIČNEGA ZDRAVLJENJA

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Totalne in delne zobne proteze

Ob popolni brezzobosti izdelamo totalne snemne proteze iz visoko kakovostnih materialov. Ob delni brezzobosti se izdelajo delne proteze, ki sidrajo na obstoječih zobeh in so lahko povsem neopazne, brez vidnih kovinskih zapon ali naslonk.

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Snemne proteze na implantatih

V primerih popolne brezzobosti v eni ali obeh čeljustih lahko pacientom pomagamo do večje kakovosti nošenja totalnih protez, z izdelavo le teh s sidranjem na implantatih. Običajno se implantira dva do štiri zobne vsadke (implantat) v posamezni čeljusti. Ugotovili so, da je kakovost življenja pri brezzobih pacientih izboljšana pri oskrbi pacientov s protezami na zobnih vsadkih, v primerjavi s pacienti, ki nosijo običajne totalne proteze. Prednost takšnih protez je, da jih pacient sname, očisti področja okrog zobnih vsadkov in vstavi nazaj. Ob dobri ustni higieni omogočajo dolgotrajno, funkcionalno in estetsko rešitev.

FIKSNA PROTETIČNA OSKRBA

Keramični inlay, onlay

Keramični inlay, onlay ali laboratorijska zalivka, je protetična rešitev močno poškodovanih zob, kjer v laboratoriju na podlagi odtisa (scana) preostalega zoba zobotehnik izdela natančno prilegajoč protetični izdelek. Izdelani so lahko iz keramike ali kompozita.

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Luske

S porcelanskimi luskami v relativno kratkem času omogočimo pacientu estetsko rešitev za njegov nasmeh. Za polnoporcelanske luske se odločamo zaradi različnih razlogov, kot so zabarvanja zob, zobne morfološke (oblikovne) nepravilnosti, poškodb … Gre za poseg, ki je minimalno invaziven, v nekaterih primerih zobne površine niti ni potrebno obrusiti.

SNEMNO-PROTETIČNA OSKRBA

Polnokeramične prevleke in mostički

Zobne prevleke in mostički nadomeščajo manjkajoče ali poškodovane zobe/dele zob. Narejene so iz keramike – cirkona, poleg estetskih razlogov so namenjene tudi vračanju izgubljene funkcionalnost vašemu nasmehu.

FAQ

ZA
RADOVEDNE

ZA RADOVEDNE

Naročite se na pregled.