Odprto 7:00 - 20:30
:
:
Odprto 7:00 - 20:30
:
:

RENTGENSKO SLIKANJE IN CBCT

PREGLED ZOBOVJA OD ZNOTRAJ.

Pri svojem delu uporabljamo samo najsodobnejšo rentgensko opremo, s katero si pomagamo pri diagnosticiranju težav.

Rentgensko slikanje in CBCT

Zobni rentgen je nepogrešljiva sestavina vsake zobne ordinacije, saj omogoča pravočasno in natančno diagnostiko morebitnih bolezenskih stanj vaše ustne votline. V naših prostorih izvajamo tri vrste RTG diagnostike: lokalno intraoralno slikanje zob, ortopantomogram (ortopan, panoramski posnetek) in CBCT (3D posnetek).

KAKO LAHKO POMAGAMO?

VRSTE RENTGENSKIH DIAGNOSTIK

Lokalno intraoralno slikanje zob

Pri lokalnem intraoralnem slikanju zob se uporablja digitalni detektor, vstavljen v pacientovo ustno votlino. Na ta način sevanje omejimo samo na določeno površino.

Ortopantomogram (ortopan, panoramski posnetek)

Ortopantomogram omogoča prikaz obeh čeljusti v obliki »panoramske slike«. Na končni sliki so poleg celotnega zobovja vidni tudi čeljustni sklepi in maksilarni sinus, kar omogoča še natančnejše preučevanje sprememb v zobnih koreninah.

CBCT (3D posnetek)

Napredna metoda CBCT omogoča slikanje v 3D obliki. Tovrstno slikanje nudi višjo stopnjo kontrastnosti in boljšo prostorsko ločljivost (koristno predvsem za prikaz kostnih struktur). Celoten poseg traja manj kot 20 s.

FAQ

ZA
RADOVEDNE

ZA RADOVEDNE

Da. V naših prostorih izvajamo tri vrste RTG diagnostike: lokalno intraoralno slikanje zob, ortopantomogram (ortopan, panoramski posnetek) in CBCT (3D posnetek).
Rentgenska slika je neprecenljiv diagnostični pripomoček, zato imejte že obstoječo rentgensko dokumentacijo s seboj. Za dodatno rentgensko slikanje se odločamo po kliničnem pregledu in principu ALARA (najmanj, kot je mogoče).
Gre za sevanje, ki v velikih količinah človeškemu telesu škodi, zato pri nas uporabljamo naprave z zmanjšano vrednostjo sevanja in vsako slikanje upravičimo s tehtnimi razlogi. Trudimo se, da izberemo takšno vrsto slikanja, ki vaše telo najmanj obremenjuje, vseeno pa pridobimo informacije, ki jih za svoje delo potrebujemo.

Naročite se na pregled.

Naročite se na pregled

Naročite se na pregled

CBCT

Sodobno zobozdravstveno diagnostiko izpeljemo s pomočjo računalniške tomografije. CBCT metoda je 3D rentgenski posnetek in je namenjena natančnemu pregledu zob, koreninskega sistema zob, sinusnih votlin, obraznih kosti in odkrije včasih nam nevidne spremembe. CBCT je nepogrešljiv tudi pri načrtovanju položaja vsadka (implantata) ter odnosa vsadka do okoliških struktur. Načrtovanje opravi specialist oralne kirurgije, ki na podlagi CBCT 3D rentgenske slike določi velikosti implantata in mesto vstavitve.