ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

ZA NASMEH, KI GA NE BOSTE SKRIVALI.

Dobro počutje, dober izgled in optimalno zdravstveno stanje ust – razlog za čudovit nasmeh.

Estetsko zobozdravstvo

V vseh naših storitvah želimo problem rešiti estetsko dovršeno. Skladen, harmoničen nasmeh je odraz dobrega ustnega zdravja. Estetiko dosegamo na različne načine, z izdelavo direktnih zalivk, beljenjem, protetičnimi izdelki, pripravljalnimi kirurškimi postopki, v sodelovanju s specialistom ortodontije pa tudi s snemnimi ali fiksnimi ortodontskimi aparati.

POMAGAMO

VRSTE ESTETSKIH TRETMAJEV

Beljenje zob

Z beljenjem zob osvežimo in posvetlimo vašo naravno barvo zob. Zabarvanost zob je posledica različnih dejavnikov (razvojne motnje, genetske bolezni, uporaba antibiotikov, poškodbe zob, avitalnost zob, zunanjih dejavnikov – hrane, pijače, kajenja …), zato je pred samim posegom potrebno opraviti temeljit pregled. Pogoj so zdravi zobje in obzobna tkiva. Poznamo več načinov beljenja zob, in sicer ordinacijsko beljenje, beljenje zob doma in beljenje endodontsko zdravljenih zob. Pred beljenjem je potrebno osvežiti površino zob s poliranjem, da se madeži zabarvanja, ki nastanejo zaradi hrane, kave… odstranijo in da lahko bolj natančno določimo vašo naravno barvo zob. Poseg odstranitve mehkih in trdih zobnih oblog opravimo nekaj dni pred beljenjem.

ORDINACIJSKO BELJENJE – izvajamo pod nadzorovano uporabo peroksidnega gela. Pred posegom dlesni dobro zavarujemo, beljenje pa izvajamo v večkratnih časovnih intervalih. Nanos belila se opravi do 3-krat v isti seji, odvisno od rezultata beljenja. Po beljenju vam zobe zaščitimo s fluoridnim premazom, ki pomaga pri morebitni preobčutljivosti zob po beljenju.

BELJENJE ZOB DOMA- v predhodno izdelano individualno opornico se vbrizga belilni gel, ki ga glede na koncentracijo različno dolgo pustite na površini zob, da učinkuje. Koncentracije so različne (od 10%-20% karbamid peroksid), prav tako so ure nošenja opornice različne. 10% učinkovino se lahko pusti nanešeno čez noč, preparati z višjo koncentracijo belila so na zobeh nanešeni nekaj ur na dan.

1. in 2. način beljenja lahko tudi kombiniramo, kar pomeni, da je beljenje sprva ordinacijsko, kasneje pa po potrebi beljenje opravite z opornicami tudi doma. Ker so koncentracije učinkovine pri ordinacijskem beljenju višje, je učinek oz. rezultat beljenja bolj in hitreje viden.

BELJENJE ENDODONTSKO ZDRAVLJENIH ZOB – v primeru zabarvanja zob po endodontskem zdravljenju je potrebno notranje beljenje zob. V zob vstavimo vložek belilnega gela, ki ga pustimo v zobu učinkovati nekaj dni. Ko dosežemo zadovoljivo barvo zoba, je zob pripravljen na dokončno oskrbo.
Učinki beljenja niso trajni.

Odstranjevanje belih lis

Bele lise na površini zob so velikokrat predvsem estetska motnja sprednjih zob. Lise so različnih barv (bele, rumene, rjave) in različne etiologije. Lahko so posledica razvojnih motenj v času izgrajevanja stalnih zob, prekomernega vnosa fluoridov ali pa se z njimi pacienti soočajo po snetju ortodontskega aparata. Obstajajo različni preparati, ki takšne lezije zdravijo in estetsko izboljšajo brez, da bi v zobno strukturo posegali s svedrom. Razvojne spremembe so sicer manj dovzetne za visoke estetske spremembe, kar pomeni, da se jih ne more povsem prekriti, je pa seveda vidna estetska izboljšava. Pri nas v ta namen uporabljamo preparat ICON. Pri samem postopku je v veliko pomoč izolacija zob. To pomeni, da se na sprednje zobe aplicira (zelena) opna. Poseg je neboleč, kar pomeni, da anestezija ni potrebna, je minimalno invaziven (brez uporabe svedra), v primerih večjih defektov pa se le ta zapolni s kompozitnim materialom (zalivko).

Zobni nakit- Swarovski kristal

Nudimo tudi ostale manjše estetske rešitve, kot so Swarovski kristali, ki jih prilepimo direktno na zobno površino.

FAQ

ZA
RADOVEDNE

ZA RADOVEDNE

Naročite se na pregled.