• +386 40 68 68 53
  • info@tredent.si
  • Pon - Pet: 7:00 - 20:30 - po dogovoru

PREVENTIVNO ZOBOZDRAVSTVO

Cilj vsakega posameznika bi moral biti, da ohrani lastne zobe do smrti. Da bi to dosegli so nujno potrebni preventivni ukrepi in pregledi. Pri pregledih lahko ugotovimo potrebe po konzervativnem reševanju zobovja ali potrebe po higienski fazi in tako v zgodnji fazi preprečimo nadaljni razvoj patologije – kariesa ali parodontalne bolezni. Pod preventivne ukrepe štejemo tudi odstranjevanje trdih in mehkih zobnih oblog – higienska faza ter poduk o pravilni ustni higieni. 

KONZERVATIVNO ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

Sem spadajo postopki ohranjanja zobovja – zdravljenje koreninskih kanalov, izdelava zalivk, prevlek, mostičev, inlayev, onlayev, estetske luske ipd. Vse storitve izvajamo z izjemno natančnostjo, pod povečevalnimi lupami ali mikroskopom. Na večino konzervativnih storitev dajemo garancijo.

ZOBNI VSADKI ALI IMPLANTATI

Včasih za zob ni rešitve ali pa je že izgubljen. Izgubljeni zob lahko nadomestimo z implantatom, ki je lahko iz cirkona ali titana.  Implantati, ki jih uporabljamo pri nas so znamke Straumann in Z-systems. Obe znamki sta švicarski z dolgoletno tradicijo in vrhunsko kvaliteto. Ne vstavljamo poceni implantatov, saj ne želimo komplikacij. 

Za vstavitev zobnega vsadka je potrebna kost. Včasih je na voljo ni dovolj in jo moramo pridobiti z dodatnimi kirurškimi posegi, ki jih pri nas izvaja izkušen specialist oralne kirurgije. 

ORALNA KIRURGIJA

Izvajamo tudi oralno-kirurške posege – odstranitev modrostnih zob, komplicirane ekstrakcije zob, apikotomije in druge mehko/trdotkivne posege v lokalni anesteziji.

OTROŠKO ZOBOZDRAVSTVO

Prve izkušnje z zobozdravnikom so izjemno pomembne, saj ustvarijo prvi vtis in sooblikujejo odnos do ustnega zdravja in zobozdravnika v življenju. Izredno pomembno je, da se otrok počuti na stolu kar se da sproščeno, da ga ne silimo in če se le da, da so posegi brez bolečin. Marsikdo misli, da mlečni zobje pa niso pomembni, saj tako ali tako izpadejo in jih nadomestijo stalni zobje. Že dolgo je znano, da temu ni tako, saj se odnos do ustne higiene oblikuje v otroštvu. Poleg tega mlečni zobje držijo prostor za stalne in njihova prezgodnja izguba vodi do ortodontskih nepravilnosti. Ena od stvari, za katere nam bo otrok kasneje hvaležen so zagotovo zdravi zobje in prijetna izkušnja z zobozdravnikom.  Pri nas se z otroškim zobozdravstvom ukvarja dr. Teja Gačnik, ki ima izreden občutek in potrpljenje za delo z otroci.